Emma & Laurens - Tranen van blijdschap

Het concept

Emma en Laurens wilden graag wat persoonlijke details toevoegen om hun huwelijksdag extra bijzonder te maken. Zo was Emma op zoek naar handgeborduurde zakdoeken om te geven aan hun suite als dankbaarheid en waardering aan de mensen die zo belangrijk voor hen waren op hun grote dag.

Het ontwerp

Emma stuurde het logo van hun huwelijk door: de initialen E en L in een sierlijke cirkel met blaadjes. Dit logo werd in het goud gedrukt op de uitnodigingen.

Daarna was het tijd om keuzes te maken. Daarvoor kwamen Emma en Laurens langs op een weekavond. Het was snel beslist dat het witte zakdoeken zouden worden van 30 op 30 cm. De keuzes voor het borduurwerk waren moeilijker. Om hen hierin te helpen, werd ter plekke een stukje stof geborduurd met twee borduursteken en de verschillende kleuren. Samen met een latere foto van het volledige logo in één en in twee kleuren geborduurd, werd de knoop doorgehakt.

STRIKK Maatwerk - Handgeborduurde zakdoeken

De creatie

Na het maken van de zakdoeken met de naaimachine, werden ze één voor één met de hand geborduurd met goudkleurig garen en in twee verschillende steken: een fijnere steek voor de blaadjes dan voor de initialen en de cirkel. Bijzondere aandacht ging naar het mooi afwerken van zowel de voor-als achterzijde.

Toen de zakdoeken af waren, werden ze met zorg verpakt en persoonlijk bezorgd aan Emma en Laurens. Ze waren ontzettend blij met het resultaat en konden niet wachten om ze te gebruiken op hun huwelijksdag.

STRIKK Maatwerk - Handgeborduurde zakdoek

Op de grote dag

Het fijne aan de zakdoeken was dat ze niet enkel praktisch waren voor het drogen van traantjes van blijdschap, maar ook verder zullen leven als mooie herinnering aan de grote dag van Emma en Laurens.

Het schenken van handgeborduurde zakdoeken is misschien een klein gebaar, maar het is een manier om iets persoonlijks en unieks te geven om nog lang te koesteren.

STRIKK Maatwerk - Handgeborduurde zakdoek
STRIKK Maatwerk - Handgeborduurde zakdoek
STRIKK Maatwerk - Handgeborduurde zakdoek

Emma: "Bedankt voor de mooie zakdoeken, iedereen was er heel blij mee. Mijn oma durfde hem zelfs niet gebruiken, had hem wel bij maar had een ‘ouwe’ bij voor haar neus te snuiten!"

Foto's door Lux Visual Storytellers (www.luxvisualstorytellers.com)

STRIKK maatwerk

Of het nu gaat om een eenvoudig ontwerp of een complexe creatie, handgeborduurde zakdoeken kunnen een prachtige aanvulling zijn op elke huwelijksceremonie. Ze kunnen een unieke en persoonlijke touch geven en zijn ineens een souvenir die je nog lang na het feest kan koesteren.

Neem een kijkje op de informatiepagina voor maatwerk of contacteer mij geheel vrijblijvend.